Informatie

Informatie
Mijn Naam is Olga van Zijtveld.
Ik ben opgeleid ervaringsgericht psychosociaal therapeut en gestalt gezinstherapeut. Ik werk sinds 2002 in de hulpverlening. De reden: Mijn hart ligt bij mensen!
In mijn loopbaan als hulpverlener heb ik gewerkt in de maatschappelijke opvang, in de verslavingszorg, op een behandelinstituut voor jongeren met gedragsproblemen en de laatste jaren in de GGZ.
Ik wilde mijzelf een aantal jaar geleden meer ontwikkelen en ben ervaringsgerichte gestalttherapie gaan studeren aan het Kempler Instituut Nederland. Een manier van hulpverlenen die aansluit bij wie ik ben en hoe ik mensen wil helpen met moeilijkheden in hun leven. Met aandacht, in samenwerking zoeken naar wie iemand echt is en betrokken zijn bij waar diegene in zijn leven tegenaan loopt. Na het behalen van mijn diploma in 2014 ben ik gestart met mijn eigen praktijk en heb ik daarnaast 8 jaar met veel plezier als trainer bij het Kempler Instituut gewerkt.
In de therapie betrek ik (in overleg) regelmatig belangrijke anderen.  Zo help ik mensen om zo goed mogelijk in hun eigen leven te staan i.p.v. alleen maar in de therapiepraktijk. Geen mens is een eiland. Ik heb affiniteit en ruim werkervaring met persoonlijkheidsproblematiek, hechtingsproblematiek, en problemen met eigenwaarde. Dit is problematiek die vaak gepaard met andere klachten, zoals angst, depressie en verslavingsproblematiek.
Ervaringsdeskundigheid
Naast mijn kennis uit de boeken en de werkervaring die ik heb, zet ik ook mijn eigen ervaringen in om anderen te helpen.  Ieder mens kan in zijn leven te maken krijgen met psychische problematiek en gelijkwaardigheid vind ik dan ook belangrijk in de behandeling. Ik geloof in de kracht van de gewone menselijke ontmoeting. Op de contactgrens onderzoeken naar waar het vastloopt en waar het juist weer gaat stromen in onszelf.