Informatie

Foto 08-04-15 19 02 56
Informatie
Mijn Naam is Olga van Zijtveld.
Ik ben opgeleid ervaringsgericht psychosociaal therapeut en gestalt gezinstherapeut. Ik werk sinds 2002 in de hulpverlening. De reden: Mijn hart ligt bij mensen!
In mijn loopbaan als hulpverlener heb ik gewerkt in de maatschappelijke opvang, in de verslavingszorg, op een behandelinstituut voor jongeren met gedragsproblemen en de afgelopen 8 jaar werk ik in Utrecht aan huis met mensen alleen, stellen of gezinnen waar psychosociale of psychiatrische problematiek speelt. Hierdoor heb ik werkervaring met het werken met mensen indivueel,  relaties en gezinnen.  En heb ik ervaring met de invloed die psychische/psychiatrische problematiek in het leven heeft en hoe je hiermee om kunt gaan
Ik wilde mijzelf een aantal jaar geleden meer ontwikkelen en ben ervaringsgerichte psychosociale therapie gaan studeren aan het Kempler Instituut Nederland. Een manier van hulpverlenen die aansluit bij wie ik ben en hoe ik mensen wil helpen met moeilijkheden in hun leven. Met aandacht, in samenwerking zoeken naar wie iemand echt is en betrokken zijn bij waar diegene in zijn leven tegenaan loopt.
In de therapie betrek ik (in overleg) vaak belangrijke anderen.  Zo help ik mensen om zo goed mogelijk in hun eigen leven te staan ipv alleen maar in de therapiepraktijk. Geen mens is een eiland. Ik heb ruim werkervaring met persoonlijkheidsproblematiek /hechtingsproblematiek/ problemen met eigenwaarde. Dit is problematiek die vaak gepaard met andere klachten, zoals angst, depressie en verslavingsproblematiek.  Naast het werk als hulpverlener ben ik ook actief als opleider en mentor binnen het Kempler Instituut Nederland.
Ervaringsdeskundigheid
In mijn werk vind het ook belangrijk om mijn informatie te halen uit de positie van de cliënt. Wat is effectief gebleken en wat niet. Deze informatie put ik uit mijn eigen ervaring, maar ik werk ook samen met een goede vriend en collega Dennis Aalbers, coach en ervaringsdeskundige.
Website: www.powerofexperience.nl